Închide

Abrudean despre motivul pentru care Clujul are cele mai multe cazuri de coronavirus noi, zilnic, din țară. ”E important să știm lucrurile acestea când ne uităm de ce avem 228 de cazuri pozitive noi pe zi”

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 21, 2020 0 451

Numărul de teste pentru depistarea infecției cu coronavirus este la Cluj de mii pe zi, aceasta e și una dintre explicațiile pentru numărul mare de cazuri pozitive depistate, față de alte județe unde numărul testelor e de sute pe zi, spune președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Mircea Abrudean.

Astfel, în Cluj sunt efectuate zilnic 2.500 de teste, dintre care jumătate, aproximativ 1.200, sunt teste efectuate la cerere, contra cost, de persoane private. ”Spre comparație în județul Argeș, dat ca exemplu de bună practică și probabil este, se fac 400 de teste pe zi. E important să știm lucrurile acestea când ne uităm de ce avem 228 de cazuri pozitive noi pe zi, pentru că noi testăm 2.500 de oameni în fiecare zi”, spune el.

Amintim, aceasta este a doua săptămână consecutivă în care zilnic, cu excepția zilei de luni, numărul de persoane depistate cu infecție cu coronavirus este la Cluj cel mai mare din țară, peste 200 de cazuri noi zilnic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare