Închide

A treia zi de capacitate maximă pentru singurul laborator din Ardeal de depistare a infecției cu coronavirus, de la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 13, 2020 0 3289

A treia zi de capacitate maximă pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus la Cluj, în singurul laborator din Ardeal cu aparatură și kit-uri de depistare.

În fiecare zi din ultimele trei zile consecutive la spitalul de boli infecțioase din Cluj, singura unitate spitalicească din Transilvania unde sunt aduși pacienții cu infecție confirmată cu coronavirus, capacitatea de analiză a atins maximul. Până la 70 de probe pot fi analizate într-o zi iar azi e a treia zi consecutivă în care e atinsă capacitatea maximă – ieri câteva zeci de probe au rămas pe dinafară și au intrat în analiză doar azi.

În Cluj au ajuns ieri încă 250 de kit-uri de testare împotriva infecției cu coronavirus, care se adaugă celor 197 neutilizate dintre cele 400 primite inițial. Cele aproximativ 450 de kit-uri de depistare a infecției, la capacitate maximă, ar urma să fie folosite în cel mult o săptămână.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu