Închide

A fost semnată autorizația de construcție pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca, contract de 15 milioane de euro

Economie by Actual de Cluj - iun. 07, 2022 0 205

A fost semnată autorizația de construcție pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca.

Anunțul vine de la Consiliul Județean, care arată că lucrările prevăd reabilitarea celor două rețele se adaugă unui contract similar aflat deja în execuție care vizează extinderea rețelelor pe 36 de străzi. Ambele contracte au o valoare cumulată de peste 30 de milioane de euro. Contractul prevede înlocuirea completă a vechilor conducte de distribuție a apei pe 34 de străzi, acoperind aproximativ 20 km. De asemenea, vor fi reabilitați alți 7,5 km de conducte de apă de pe 11 străzi. În ceea ce privește modernizarea rețelei de canalizare, vor fi executate lucrări de înlocuire și reparații pe aproximativ 25 de km de conducte, amplasate pe 69 de străzi. Contractul are o valoare de aproape 77,4 milioane de lei, adică aproape 15,5 milioane de euro, și este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 derulat de Compania de Apă ”Someș” SA, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Contractul de lucrări este în procedură de achiziție publică, deschiderea ofertelor fiind prevăzută pentru data de 25 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu