Închide

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză Baia Mare – Bistrița între Baia Mare și Dej, respectiv Dej – Bistrița

EconomieTop News by Actual de Cluj - ian. 27, 2023 0 230

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză Baia Mare – Bistrița, e vorba de două loturi, între Baia Mare și Dej, respectiv Dej – Bistrița.

Ofertantul declarat câștigător este asocierea SC Quadrante Viaponte Proiectare și Consultanță SRL – Metroul SA – Capital Vision SRL. Pentru primul contract valoarea contractului de servicii este de 12,75 milioane de lei fără TVA, iar pentru al doilea – 8,37 milioane, plus TVA, arată Compania Națională de Autostrăzi (CNAIR). Sursa de finanțare sunt fonduri europene prin Programul Operațional de Transport. Durata fiecărui contract este de 18 luni, din care studiul de fezabilitate trebuie livrat la 14 luni de la data de începere.
Documentația suport pentru Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru depunerea și susținerea Aplicației de Finanțare trebuie livrată de asemenea în 17 luni de la data de începere.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de Drum de mare viteza intre localitățile Baia Mare, Dej și Bistrița, făcând legătura între două obiective de investiții care fac parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere de transport „Drum expres Satu Mare-Baia Mare și legăturile la drumurile existente” respectiv Drum de mare viteza Baia Mare–Suceava: LOT 2 Bistrița–Vatra Dornei. Acesta asigurând baza necesară cererii de transport în creștere și un grad ridicat de siguranță a traficului rutier.

De asemenea, Drumul de mare viteza Baia Mare–Suceava: LOT 1 Baia Mare – Bistrița, va îndeplini și funcția de varianta de ocolire pentru localitățile intersectate de acesta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu