Închide

A fost semnat contractul de execuție pentru ultimul lot din autostrada Transilvania între Chețani și Câmpia Turzii, 420 milioane de lei pentru 16 kilometri

EconomieTop News by Actual de Cluj - oct. 26, 2022 0 173

A fost semnat contractul de execuție pentru ultimul lot din autostrada Transilvania între Chețani și Câmpia Turzii, a anunțat azi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de peste 420 milioane de lei plus TVA, iar durata de execuție e de 21 de luni, dintre care primele trei luni sunt alocate proiectării, iar restul – execuției lucrărilor. Este ultimul lot care lipseşte din tronsonul de autostradă care face legătura între Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, după cum arată Grindeanu.

Ministrul a precizat că executantul e o asociere de constructori austrieci și germani și că bugetul total e de 420,34 milioane de lei fără TVA. Pe acest lot vor fi construite două poduri, șapte pasaje și un nod rutier, la Chețani. Construcția lotului Chețani-Câmpia Turzii , care are o lungime de 15,70 de kilometri, este finanțată din fonduri europene.

Asocierea care a câștigat contractul este Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL, arată Compania Națională de Autostrăzi.

Foto cu caracter ilustrativ

Nici un comentariu

Scrie un comentariu