Închide

A fost inaugurat singurul spital de psihiatrie pediatrică din Transilvania, azi la Cluj, după lucrări de 39 milioane, amenajările costă alte 3

Economie by Actual de Cluj - mai 14, 2024 0 169

A fost inaugurat singurul spital de psihiatrie pediatrică din Transilvania, azi la Cluj.

Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, singura clinică de psihiatrie pediatrică din Transilvania, a fost deschis azi după recepționarea amenajărilor finanțate cu bani europeni. Lucrările au costat aproape 39 milioane de lei și au vizat în special extinderea suprafeței clădirii existente atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a două etaje. Noua construcție are, astfel, un regim de înălțime de cinci nivele cu subsol și parter, cu o arie desfășurată de 3.600 metri pătrați. Clădirea nu a fost încă dotată cu paturi, mese și scaune, acestea costă alte trei milioane de lei.

Parterul edificiului medical găzduiește recepția, secretariatul, serviciul de primire-internare, dar și compartimentul de spitalizare de o zi, cu o capacitate de 15 paturi. Tot la parter a fost amenajat și spațiul ambulator pentru cei care nu necesită internare, fiind asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării. La primul etaj se regăsește compartimentul de spitalizare permanentă, care are 30 de paturi, iar la etajul doi se află compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de zece paturi iar la al treilea etaj au fost amenajate spații destinate învățământului – amfiteatru, două laboratoare și o sală de lucrări practice pentru studenți, o bibliotecă media și altele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu