Închide

A apărut Poliția chiriilor în cea mai scumpă piață imobiliară din țară și vânează ofertele nesimțite. Locul I: „Mănânci, dormi și te speli în aceiași 20 metri pătrați” . Sau cum dai 1.300 euro pe un apartament cu 2 camere

EconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 23, 2017 3 6547

Sătui să vadă anunțuri de chirii nesimțite peste tot, doi tineri iau la puricat cea mai scumpă piață imobiliară din țară, cea din Cluj-Napoca, și îți arată care sunt cele mai nesimțite oferte.

„Ideea ne-a venit după ce am observat că din ce în ce mai multă lume este nemulțumită de direcția în care piața chiriilor din Cluj-Napoca se îndreaptă”, spune unul dintre ei, pentru actualdecluj.ro. Ei spun că și ei sunt chiriași, dar că au contracte pe o perioadă mai lungă iar prețurile „sunt în continuare suportabile” – adică 300 de euro pentru un apartament cu două camere. „În schimb am avut și experiențe negative, la început, fără experiență în calitate de chiriaș și student nou-venit la Cluj, am pățit de nenumărate ori să fiu trezit dimineața de proprietar sau să văd lucruri mutate prin apartament fără ca eu să fiu prezent”, spune unul dintre cei doi – de altfel cei doi tineri care administrează pagina de Facebook Chirii Police insistă să rămână anonimi.

Până acum cei doi au recenzat zeci de anunțuri de imobile scoase la închiriere. I-am întrebat cam care ar fi cea mai nesimțită ofertă dintre cele văzute și arată un anunț în care e scoasă la închiriere o cameră de 20 de metri pătrați pe Calea Dorobanților, pentru suma de 290 de euro. În cameră pot fi observate două paturi de o persoană, semn că ar fi pretabil pentru studenți. Pe un perete al încăperii – o chiuvetă. În stânga acesteia – o mașină de spălat, deasupra căreia a fost amenajată o plită de gătit. „E greu de crezut că cineva ar plăti 290 de euro pentru a trăi zi de zi în asemenea condiții. Mănânci, dormi și te speli în aceiași 20 metri pătrați”.

Mai jos, imagini – dar să spunem, înainte, că între timp anunțul a fost retras de la închiriere, altfel l-am fi vizitat și noi ca să vedem oferta la fața locului :

 

Cea mai scumpă ofertă găsită – un apartament cu două camere scos la închiriere pentru nu mai puțin de 1.300 de euro. Are 83 metri pătrați plus o terasă de 20 mp, plus două băi, un dresing și, precizează agenția imobiliară, „hol spațios”. În cei 1.300 euro ceruți pentru chirie, proprietarul asigură și wi-fi, un „cablu RCS” și loc de parcare.

 

 

 

3 comentarii

  1. „cei doi tineri care administrează pagina de Facebook Chirii Police insistă să rămână anonimi” ………. cand iti exprimi niste pc de vedere publice in presa, ba mai mult in anumite cazuri sa arunci si cu „rahat” (cum a fost in cazul meu) , ai si curajul sa iti mentionezi numele, nu sa ramai un simplu „anonim”…

  2. Micii comunisti nu inteleg ca preturile sunt libere, dictate de proprietar si chirias si nu ai ce sa le modifici cu forta. Unul cere, altul daca vrea da. Daca nu, nu da si gata. Daca vor sa ceara subventie de la stat pentru chirii mai mici, sa se mute-n Coreea de Nord sau in Venezuela.

Scrie un comentariu

Articole similare