Închide

A 25-a ediție a unui longeviv festival de folclor din Cluj are loc în 4 septembrie

Din județ by Actual de Cluj - aug. 18, 2022 0 255

A 25-a ediție a unui longeviv festival de folclor din Cluj are loc în 4 septembrie.
E vorba de festivalul ”Jocu’ de pe Câmpie”, din comuna clujeană Mociu, ajuns acum la a 25-a ediție, cu formații de jocuri tradiționale și ansambluri folclorice din județele Cluj și Mureș, alături de renumiți interpreți de folclor.
Festivalul are loc în acest an duminică, 4 septembrie și include, la ora 12.30, o paradă a portului popular și a călăreților prin centrul comunei, după care, pe scena amplasată în aer liber din parc, e programată deschiderea oficială a evenimentului și evoluția formațiilor de jocuri tradiționale, a ansamblurilor folclorice participante și a interpreților. Pe scenă urcă formația de jocuri și obiceiuri tradiționale ”Zorile” din Mociu, ansamblul folcloric ”Rapsodia clujeană” din Cluj-Napoca, formația de jocuri tradiționale ”Zegrenii din Ceaba”, ansamblul ”Miorița” din Cluj-Napoca, formația de jocuri tradiționale din Frata, asociația „De la lume adunate și înapoi la lume date” – Grupul ”Jijicanii”, ansamblul ”Fiii Cămărașului”, ”Doina Sărmașului” din orașul mureșean Sărmașu, formația de dansuri tradiționale ”Urca” și ansamblul de jocuri populare ”Vaida Cămărașu”.
Festivalul include și concerte ale mai multor soliști vocali – Ioan Dordoi, Aurel Șuteu, Nicolae Turcu, Mariana Pop, Georgeta Balla, Narcisa Balla, Voichița Naghi, Diana Haja, Denisa Țâțu, Ioana Șuteu, Claudia Prunar și prof. Claudiu Ciotleuș, alături de elevii clasei de canto popular din Mociu: Natalia Ghirișan, Delia Hășmășan, Adelina Hășmășan, Ionuț Fodor, Lucreția Sălăgean, Cristina Horvat, Maria Dipșan și Denisa Iarai.
Prima ediție a festivalului ”Jocu’ de pe Câmpie” a avut loc în anul 1984 la Mociu, când au participat formații artistice din județul Cluj, dar şi din Alba, Mureș sau Bistrița-Năsăud.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu