Închide

Boc, în grațiile generației #rezist. Deputatul Ungureanu spumega că primarul Clujului i-a luat fața la Electric Castle

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 23, 2018 0 2858

Emil Boc a înțeles rapid că principalii săi competitori electorali sunt USR-iștii și a trecut la atac. Până nu demult, Electric Castle era un festival  dedicat tinerilor „connaisseurs”, picior de politician nu și-ar fi găsit rostul în noroaiele de la Bonțida. La ediția de anul acesta, însă, ordinul a venit direct de la edilul Clujului, astfel că garnizoana PNL s-a încolonat militărește și-a dat iama în festival. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, apariția edilului Clujului în cadrul festivalului Electric Castle a fost regizată cap-coadă, cu scopul de a minimaliza inițiativa „Fără penali în funcții publice” – acțiune politică demarată și gestionată de USR încă de la începutul anului – iar acest lucru a fost posibil, evident, cu sprijinul organizatorilor Electric, care au programat o așa zisă sesiune de „dezbateri”, în care Boc a avut prilejul să se dea în spectacol, sporovăind vrute și nevrute despre cum Clujul este și va fi vioara întâi a planetei România.  În contrapartidă, USR-ului i s-a interzis să-și pună cortul în perimetrul festivalului pentru a aduna semnături „împotriva penalilor”, deputatului Emanuel Ungureanu nerămânându-i de făcut decât să spumege de revoltă pe pagina personală de Facebook (foto jos). Iar ca frustrarea USR-iștilor să rămână maximă, Boc a avut grijă să-și facă obișnuitele băi de mulțime, a comunicat și s-a îmbrățișat cu „festivalierii”, ba chiar le-a transmis că e foarte de acord cu mișcarea „fără penali în funcții publice”, că doar esențialul era să le facă pe plac tinerilor votanți, în mod special celor care nu se prea pricep ei să facă dinstincție între partide, politicieni și activiști ori  între lideri politici și măscărici.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, liberalii au primit dispoziție printr-o aplicație telefonică, astfel că toți s-au grăbit să-i facă pe plac lui Boc și s-au costumat în mari „festivalieri”. În weekend, cam toți oamenii lui Boc au distribuit imagini din cadrul Electric Castle pe paginile personale de facebook. Însoțit de câțiva liberali și de primarul comunei Bonțida, care este tot liberal, Boc și-a făcut apariția cu soția sa, Oana, la așa zisa dezbatere programată de organizatori în penultima zi a festivalului, bucurându-se de o audiență însemnată (foto jos). Paradoxal, celor prezenți la festival nu li s-a părut nepotrivit că evenimentul a fost acaparat de un politician, nimeni nu l-a înghiontit pe Boc, nimeni nu i-a adresat vreun cuvânt nepotrivit și nimeni n-a fost curios să afle de ce USR-istul Ungureanu a fost ținut în afara festivalului. Reamintim că Emanuel Ungureanu și-a făcut un obicei din a-l ataca pe Boc pe pagina personală de Facebook, și nu numai, indiferent de prilej. Boc a evitat de fiecare dată să-i dea vreun răspuns sau să-i acorde vreo importanță, în schimb reușește acum să-i demonstreze USR-istului că se isterizează degeaba pe facebook, și că nivelul său din punct de vedere politic e tot zero. Dovadă stă și faptul că imaginile cu Boc de la festival au fost preluate de presa locală și națională, a adunat chiar el sute de like-uri pe pagina sa de facebook, fiind de asemenea distribuite de zeci de persoane. Postarea lui Ungureanu în care se lamenta despre organizatorii festivalului nu a fost luată în seamă și nu a fost comentată de nimeni din media.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare