Închide

Aparat de radioterapie la Institutul Oncologic din Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 26, 2018 0 3550

Vești bune pentru pacienții Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, mulți veniți din toate colțurile țării: instituția de sănătate primește aparate noi de luptă împotriva cancerului cu ajutorul radioterapiei, iar contractul se semnează săptămâna viitoare.

Aparate de radioterapie ajung la Spitalul Municipal Oradea, Spitalul Județean Craiova și Institutul Oncologic „Prof.dr. I.Chiricuță” din Cluj Napoca. Primele contracte pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a sistemului public de sănătate au fost semnate în noiembrie anul trecut, când au fost dotate cu aparate de radioterapie Spitalul Județean Constanța, Spitalul Județean Galați, Institutul Oncologic București „Prof.dr.Alexandru Trestioreanu”, Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Universitar de Urgență Elias. De asemenea, în perioada imediat următoare vor fi lansate licitațiile pentru achiziționarea de echipamente de radioterapie pentru centrele din Timișoara și Târgu Mureș.

Echipamentele de radioterapie sunt cumpărate în baza Acordului de împrumut încheiat cu Banca Mondială în 2014, în valoare totală de 250 de milioane euro. Pentru că acordul a fost blocat până anul trecut, fondurile au început să fie accesate abia după deblocarea lui, în 2017. „Serviciile de radioterapie sunt decontate prin contractele cu Casele de Asigurări de Sănătate, însă trebuie să facem tot posibilul pentru a scădea timpii de așteptare al pacienților care au nevoie de aceste servicii”, spune ministrul Sănătății Florian Bodog.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu