Închide

Protest mâine la Cluj împotriva segregării țiganilor

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 16, 2015 0 277

Încă un protest, mâine la Cluj – de data aceasta e vorba de activiștii care militează împotriva segregării etnice de la groapa de gunoi Pata Rât.

E un miting ce trece prin zonele din Cluj-Napoca afectate de evacuări, ghetoizări ori segregări, cum e strada Stephenson sau fosta steradă Coastei. Traseul protestului ce începe la ora 17 începe de pe strada Memorandumului, continuă prin fața Primăriei pe Calea Moților, după care pe strada Petru Maior, piața LUcian Blaga, strada Napoca, piața Unirii, Eroilor, piața Avram Iancu, bulevardul 21 Decembrie 1989, strada Dávid Ferenc și în fine strada Brassai Sámuel, unde la ora 19 e dezvelită o placă comemorativă a evacuărilor forțate din oraș, la sediul Casei Tranzit de la numărul 5.

Amintim, cea mai recentă cauză a nemulțumirii militanților pentru drepturile rromilor e evacuarea a zeci de familii de pe fosta stradă Coastei – acum Episcop Nicolae Ivan – la marginea rampei de gunoi de la Pata Rât. Sunt cinci ani de atunci iar între timp aceste familii locuiesc în case modulare despre care Primăria spunea atunci că sunt provizorii. Situația a ajuns și în atenția raportorului ONU pentru drepturile omului. Citește mai jos ce spune:

Cu ce concluzie a plecat raportorul ONU pentru sărăcie de la Cluj: “o situație rușinoasă!”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare