Închide

Concursul pentru cele mai cele proiecte europene din Ardeal, câștigat detașat de bistrițeni; Clujul se laudă cu modernizarea unui cămin de studenți și un radio privat

Economie by Actual de Cluj - mai 13, 2014 0 244

Jenant: cel mai mare oraș din Ardeal, cu milioane de euro bani publici europeni la dispoziție ca pol de dezvoltare, Cluj-Napoca se clasifică în topul celor mai bune proiecte europene din Ardeal cu un mic proiect de afaceri, implementat de o firmă privată, și cu modernizarea unui cămin pentru studenți.

Cele mai bune proiecte finanțate cu bani europeni prin Programul Operațional Regional au fost prezentate  și premiate vineri în parcul din centrul orașului Cluj-Napoca. Peste 1.200 de persoane au votat cele aproape 60 de proiecte înscrise în concursul „”Cel mai Regio proiect”, dar rezultatul este jenant pentru Cluj-Napoca: la toate categoriile, orașul se evidențiază cu doar două proiecte modeste ca amploare.

zileleregio

Concursul a avut mai multe categorii: „Dezvoltare Urbană”, câștigat de proiectul de regenerare urbană a centrului istoric din Bistrița, Infrastructură de Transport – câștigat de proiectul de modernizare a unei străzi din Bistrița, Infrastructură socială – adjudecat de proiectul de modernizare a unei clădiri vechi din Bistrița, Afaceri – secțiune câștigată de un proiect de parc industrial din Bistrița și unde se remarcă și un proiect clujean, extinderea rețelei radio InfoTrafic, Turism – câștigată de proiectul de promovare turistică a cetății medievale Bistrița, și în fine Cel mai Regio proiect, câștigat de reabilitarea parcului din Bistrița, secțiune unde locul III e ocupat de proiectul de reabilitare a unui cămin studențesc al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Andreea Marcu e unul dintre organizatorii concursului și explică: a fost un concurs de popularitate pe Facebook. „Bistrițenii au atras cele mai multe voturi”, spune ea. „Au intrat 1.200 de persoane pe pagina de Facebook și au votat diverse proiecte; e votul publicului, lumea s-a activat, s-a activizat. A intrat și Primăria Cluj-Napoca cu proiecte, au fost în total aproape 60 de proiecte, egale ca distribuție județeană”. Marcu adaugă că acesta e doar un concurs de popularitate pentru proiectele europene din Ardeal, în care s-au înscris și beneficiari de proiecte mai mici, cum ar fi grădinițele.

Iată toți câștigătorii:

 

prezentare castigatori

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare