Închide

Cea mai lungă autostradă din România. 232 de kilometri pe autostradă completă de la Târgu Mureș la Holdea, după deschiderea lotului Strabag pe A3 – Transilvania / De la Holdea la Nădășelu acum sunt 222 de kilometri

Economie by Actual de Cluj - iun. 30, 2023 0 1019

Deschiderea lotului Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada A3 – Transilvania, inaugurare estimată pentru decembrie 2023, va permite circulația pe autostradă completă de la Târgu Mureș (jud. Mureș) până la Holdea (jud. Hunedoara) pe o lungime de 232,2 de kilometri, cu 10 kilometri în plus față de lungimea celui mai lung traseu de autostradă fără întrerupere din prezent: Nădășelu (jud. Cluj) – Holdea (jud. Hunedoara), arată datele oficiale CNAIR pe care le-a centralizat Economedia. Astfel, dacă Asocierea de constructori Strabag – Geiger Transilvania reușește să finalizeze lotul de 16 km înainte de termen, traseul pe A3 – Transilvania, A10 Turda – Sebeș și A1 Sebeș – Holdea de la Târgu Mureș la Holdea va deveni cea mai lungă rută cu autostradă fără întrerupere din țară.

Pe fostul lot Straco, devenit acum lotul Strabag, lucrările s-au reluat de la 38% execuție (la rezilierea contractului), iar constructorul a realizat 25% din noul contract, șantierul fiind avansat cu o mobilizare foarte bună de peste 650 de drumari și 500 de utilaje, iar pe unele tronsoane se fac și primele probe de asfalt.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare