Închide

Bode începe cu stângul încă un proces cu UBB Cluj, ieri Curtea de Apel București i-a respins cererea

Educaţie by Actual de Cluj - mai 16, 2023 0 142

Încă un proces pierdut în războiul ministrului de Interne Lucian Bode cu universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde și-a susținut lucrarea de doctorat, care însă, după cum a constatat comisia de etică a UBB, ar fi ”profund viciată”.

Astfel, Curtea de Apel București a respins ieri definitiv acțiunea de chemare în judecată înaintată de Bode și adresată universității din Cluj. ”Dr. Bode a mai pierdut azi un proces în încercarea de a bloca orice decizie a vreunei instituții ale statului legată de infamul său plagiat din teza de doctorat. Deocamdată pe fond, la Curtea de Apel București”, spune jurnalista care a demascat presupusul plagiat al lui Bode, Emilia Șercan. Este vorba despre procesul în care Bode a dat în judecată Consiliul Național de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) care s-a autosesizat în privința cărții în care Bode și-a publicat teza de doctorat ”despre care spunea, cu bărbia tremurândă, la Digi24, că va da în judecată pe oricine va spune că volumul e secretizat, iar el este plagiator”, arată Șercan.
Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice s-a autosesizat după ce dr. Bode i-a trimis o plângere împotriva UBB.

”Respinge excepţiile inadmisibilităţii, ca nefondate. Respinge cererea de suspendare, ca nefondată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti”, e soluția instanței. Decizia a fost pronunțată ieri.

”E cu atât mai spectaculoasă respingerea acțiunii lui dr. Bode de către Curtea de Apel București în condițiile în care Consiliul Național de Etică nu a fost reprezentat în instanță pentru că conducerea ministerului, asigurată de colegul lui dr. Bode, dr. Burduja, nu i-a semnat consilierului juridic delegație de reprezentare, fapt precizat de acesta la termenul trecut”, arată jurnalista. Aceasta adaugă că vineri în instanță când s-a judecat procesul avocata lui Bode ”a început să spună cum e clientul ei prejudiciat, cum îi e afectată imaginea și reputația, cum îi e afectată cariera pentru că se scrie în presă despre plagiatul lui dr. Bode. La care președinta de ședință o întreba: ”Ce anume îi afectează imaginea, reputația, cariera etc., autosesizarea a cărei suspendare o cereți?”. Am adorat această întrebare. Iar astăzi ador decizia pronunțată”.

Bode a deschis trei procese în cazul lucrării de plagiat, unul dintre ele fiind pierdut definitiv la Curtea de Apel Cluj. În schimb Bode a deschis vineri un proces nou, la Curtea de Apel București. Este al patrulea: portalul instanțelor de judecată arată că Bode a chemat în instanță ca reclamant Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, ca pârât, într-un proces intentat în 12 mai și unde nu a fost fixat încă un termen de judecată.

Citește și:

Acuzat de plagiat în doctoratul la UBB Cluj, Bode mai deschide un proces în caz, la București

Nici un comentariu

Scrie un comentariu