Închide

FOTO A fost deschis circulației Podul Porțelanului / Vechiul pod este acum destinat pietonilor și bicicliștilor

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 23, 2022 0 646

Primarul Emil Boc anunță că a fost deschis circulației Podul Porțelanului. Vechiul pod este acum destinat pietonilor și bicicliștilor.

Finalizarea lucrărilor a fost marcată vineri printr-un moment ce a amintit de inaugurarea Podului de la Cernavodă: reprezentanții proiectantului și constructorului au stat sub pod în timp ce primele mașini (camioane de mare tonaj) au traversat – garantând astfel, simbolic, noua construcție peste Someșul Mic. 

sursa foto: primaria Cluj Napoca

„De astăzi se poate circula pe noul pod rutier, care are două benzi (câte una pe sens, 7m lățime) de circulație auto, o pistă pentru biciclete – cu sensul de mers spre oraș (2m) și o lungime de 62 m”, se precizează în informarea Primăriei Cluj Napoca.

În acelaşi timp, pe podul vechi vor circula doar pietonii şi bicicliștii:  pistă de biciclete (cu sensul spre Nădășel): 1,5 metri; culoar pietonal: 4,06 metri.

Durata de viață a  noului pod este de 100 ani.

sursa foto: Primaria Cluj Napoca

Proiectul include sistem nou, eficient energetic, de iluminat public și arhitectural și reorganizarea circulației în zonele adiacente Podului Porțelanului. 

Lucrările la noul pod au fost realizate de Asocierea Freyrom SA – Procons Group.

Valoarea lucrărilor a fost de 13.645.584 lei (cu TVA). Valoare totală a lucrărilor la ambele poduri: 17.965.063,41 lei (cu TVA).

sursa foto: Primaria Cluj Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu