Închide

Peste două sute de polițiști vor fi zilnic la post în perioada sărbătorilor de iarnă, la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 23, 2022 0 125

Peste două sute de polițiști vor fi zilnic la post în perioada sărbătorilor de iarnă, la Cluj, informează IPJ.

În medie, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor operative vor fi la datorie, zilnic, în această perioadă. IPJ arată că polițiști rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ, pentru a asigura un climat rutier sigur, fluidizarea circulației, evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor grave. ”Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o creștere a valorilor de trafic, rugăm participanții la trafic să manifeste calm și politețe rutieră”, arată aceștia.

Pentru descurajarea șoferilor care, în ciuda pericolului la care se expun atât pe ei, cât și pe ceilalți pasageri, aflându-se la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, echipajele de poliție rutieră vor acționa constant în aceste zile pentru depistarea acestor situații. De altfel, polițiștii amintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator de accidente rutiere cu consecințe grave.

De adăugat că specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase fac verificări cu privire la comercializarea petardelor și a altor articole pirotehnice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu