Închide

Cazul droguri la Gherla și Dej, mai mulți inculpați au ieșit din arest. Povestea coletului cu făină

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 04, 2022 0 254

Au trecut opt luni de când mai mulți tineri, din Gherla, Livada, Iclod, Mintiu Gherlii și Dej, au fost arestați. La Gherla și Dej au avut loc la sfârșitul iernii trecute percheziții la persoane bănuite că se ocupă cu distribuirea substanțelor interzise pe raza județului Cluj.

Pe 16 februarie 2022, procurorii DIICOT Cluj, ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca și polițiști de la serviciile de combatere a criminalității organizate Sălaj și Maramureș, au desfășurat o acțiune de amploare. Cercetările arătau că începând cu anul 2021, persoanele implicate ar fi procurat, manipulat și distribuit, în mod direct, substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, în județul Cluj. La percheziții s-au găsit plicuri cu substanță albă, alte substanțe, telefoane, pistoale airsoft, săbii, cuțite, înscrisuri, suma de 67.600 de lei și 500 de euro. Suspecții au fost reținuți, iar apoi arestați. În lunile care au urmat, mandatele de arestare pentru unii au fost prelungite de mai multe ori. Arestul a fost efectuat în Penitenciarele Gherla, Baia Mare și Oradea. Pe 30 septembrie 2022, magistrații de la Tribunalul Cluj au decis că unii dintre cei vizați în acest dosar să rămână în continuare sub control judiciar, alții au fost trimiși acasă, fie în arest la domiciliu, fie sub control judiciar. Unul singur a mai rămas în arest, arată gherlainfo.ro.

Unul dintre tinerii implicați în acest caz, Cătălin Țepar, care și-a recunoscut vina, consideră că procurorii DIICOT nu ar fi tratat cazul cum trebuie și că ar mai exista o persoană care nu a fost audiată. „Un cunoscut mă aproviziona pe mine cu droguri”, a povestit Cătălin. „La un moment dat, am aflat cât încasa el și cât luam eu, și am zis stop. În noiembrie anul trecut, acesta m-a trimis la Cluj, să ridic un colet cu droguri de la o firmă de curierat. N-am vrut, dar m-a amenințat cu bătaia, pentru că aveam o datorie de 2000 de lei la el, așa că am acceptat. DIICOT erau deja intrați pe fir. Ei au interceptat coletul și au înlocuit conținutul cu făină. După ce am ridicat marfa de la curier, m-au urmărit, pentru a vedea unde fac livrarea. Cel care a primit coletul, văzând ce se află în interior, i-a dat foc. Până azi nu l-a audiat nimeni, deși există probe video. Presupun că are relații înalte, de aceea nu i s-a luat nicio declarație”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu