Închide

Clujul are și azi cea mai mare incidență a infecției cu coronavirus din România, triplă față de media națională

Sănătate by Actual de Cluj - mai 09, 2022 0 137

Cu tot mai puține cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate, Clujul rămâne zilnic județul din țară cu cele mai multe cazuri noi și cea mai ridicată rată a incidenței, din România.
Azi numărul cazurilor noi de infecție depistate în ultimele 24 de ore ajunge în Cluj la doar 42, aceasta și pentru că ieri, fiind duminică, au fost procesate cele mai puține teste de depistare a infecției din timpul săptămânii. În aceste condiții numărul de cazuri noi depistate în Cluj este azi cel mai mare din România după București, iar incidența, care azi ajunge la 1,3 cazuri la mie conform Ministerului Sănătății, e cea mai mare din țară și de trei ori mai ridicată decât media națională, care azi ajunge la 0,4 la mie.

Până acum în Cluj au fost depistate aproape 162.300 de cazuri de infecție cu coronavirus în cei mai bine de doi ani de pandemie, cele mai multe cazuri de infecție depistate într-un județ din țară, cifră depășită doar de cea din București, care azi ajunge la peste o jumătate de milion.

Să mai spunem că în spitalele dedicate din Cluj sunt internați azi 90 de pacienți, dintre care 21 sunt la Terapie Intensivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu