Închide

Jandarmeria Română: peste 550 de încălcări ale prevederilor legale pe durata sărbătorilor pascale, majoritatea minore

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 25, 2022 0 62

Jandarmii au constat, în ultimele zile, 550 de încălcări ale prevederilor legale, majoritatea fiind sancţionate numai cu avertisment, şi au acordat ajutor unor persoane aflate în situaţii de risc, a anunţat luni colonel Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, potrivit agerpres.ro.

„Pe timpul acestor manifestări, la nivel naţional au fost constatate doar 550 de încălcări ale prevederilor legale, jumătate dintre acestea fiind sancţionate cu avertisment. Au fost încălcări minore, care nu au necesitat intervenţie specializată. Totodată, jandarmii au intervenit pentru ajutorarea unor persoane aflate în situaţii de risc. Au fost peste 85 de solicitări. În zona montană au fost solicitări ale unor persoane care au rămas înzăpezite”, a precizat Despina.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Bogdan Ghebaur, a evidenţiat faptul că, în ultimele trei zile, nu s-au înregistrat evenimente deosebite din sfera de competenţă a Poliţiei.

„În urma efortului celor peste 9.000 de poliţişti care au fost la datorie zilnic, nu au fost înregistrate evenimente deosebite din sfera de competenţă a Poliţiei. Au fost dispuse măsuri speciale pentru fluidizarea traficului rutier inclusiv la graniţa cu Bulgaria, având în vedere turiştii care au petrecut sărbătorile în această ţară, respectiv la graniţa cu Ungaria. 1.600 de poliţişti de la rutieră, sprijiniţi de colegii de ordine publică, au acţionat pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere, cu peste 370 de aparate radar”, a arătat reprezentantul Poliţiei Române.

El a mai recomandat respectarea regulilor de circulaţie atât de către şoferi, cât şi de către pietoni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu