Închide

Mai vin aproape o sută de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului la Cluj, astăzi, în condițiile în care campania de vaccinare avansează foarte încet, doar jumătate din clujeni s-au vaccinat

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 14, 2022 0 115

Mai vin aproape o sută de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului la Cluj, astăzi, în condițiile în care campania de vaccinare avansează foarte încet.

O nouă tranșă de vaccin, ce constă în peste 600.000 de doze destinate populației eligibile cu vârsta de peste 12 ani, de la producătorul Pfizer BioNTech, sosesc în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și sunt așteptate azi pe aeroportul din Otopeni și marți pe aeroportul din Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. La centrul regional de depozitare Cluj ar urma să ajungă 95.040 de doze.

Până acum în România au ajuns aproape 19 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului produse de Pfizer, dintre care 12,7 milioane au fost deja folosite.

Până acum la Cluj au fost administrate 859.000 de doze de vaccin; cu schema completă, de trei doze, sunt vaccinați 154.200 de clujeni, din totalul de 755.700; cu două doze, în schimb, sunt vaccinați 324.100 de clujeni, adică mai puțin de jumătate din populație.

Situația la zi a campaniei de vaccinare în Cluj, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență: 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu