Închide

Singurul tramvai utilitar din Cluj-Napoca, nefolosit de ani de zile, a fost casat

Actualitate by Mihai Prodan - feb. 08, 2022 0 499

Singurul tramvai utilitar din Cluj-Napoca, nefolosit de ani de zile, a fost casat.

Aceasta înseamnă că tramvaiul a fost retras din circulație, cu probabilitatea ca acesta să fie tăiat și vândut la fier vechi.

E vorba de un plug ITB 3VU 246, produs de Întreprinderea de Transport din Bucureşti. Plugul era proiectat pentru curăţarea şi deszăpezirea liniilor de tramvai și era folosit din 1987, de la deschiderea liniei de tramvai din Mănăștur spre Iris, prin piața Gării. A fost retras după modernizarea liniei de tramvai, în urmă cu un deceniu, iar de cel puțin cinci ani nu a fost folosit deloc.

Recent tramvaiul a fost casat, dar directorul Companiei de Transport Public din Cluj, Liviu Neag, spune pentru actualdecluj.ro că acesta va fi păstrat. ”E un utilaj depășit de vremuri, acum avem scule moderne de deszăpezire”, spune el. ”S-a folosit până acum 5-6 ani când era zăpadă mare, dar de atunci avem alt utilaj pentru deszăpezire, de ultimă generație. Acest plug există acum ca utilaj de muzeu, deocamdată îl păstrăm și vedem pe parcurs ce vom face cu el”.

Citește și:

VIDEO Cum au inaugurat comuniștii tramvaiul Clujului, cu 2 ani înainte de Revoluție și 100 de ani după toți ceilalți

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare