Închide

Starea de alertă se prelungește. Rămân în vigoare aceleași restricții, inclusiv carantina de noapte / Petrecerile de Anul Nou în stradă, interzise

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - dec. 11, 2020 0 266

Starea de alertă în România va fi prelungită cu alte 30 de zile, din 14 decembrie, și vor rămâne în vigoare, inclusiv în perioada Crăciunului și a Revelionului, aceleași restricții valabile acum, între care carantina pe timp de noapte, a anunțat joi seară secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. El i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze vizitele, să evite mersul la colindat și petrecerile de Revelion: „Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile”. Arafat a precizat că va fi introdusă o singură măsură nouă – vor exista reguli pentru operatorii de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi.
Starea de alertă în România va fi prelungită, iar hotărârea de guvern în acest sens va include aceleași măsuri prevăzute de actul normativ anterior, a declarat joi și premierul interimar Nicolae Ciucă.
„E o analiză la nivelul Comitetului de specialitate care analizează toate aceste aspecte ce vor determina decizii la nivel guvernamental. Guvernul interimar pe care îl conduc în acest moment nu poate să ia decizii să modifice prea multe prevederi care se regăsesc în hotărârea privind starea de alertă. Ca atare, vom adopta, în următoarea şedinţă de Guvern, o hotărâre de Guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile și indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Nicolae Ciucă.
În 12 noiembrie, Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, începând din 14 noiembrie.

Din 9 noiembrie în România sunt în vigoare noi restricții, precum obligativitatea purtării măștii de protecție și carantina de noapte – circulația pe timp de noapte este permisă între orele 23:00 și 5:00 doar din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu