Închide

Un film documentar are premiera mondială la festivalul de film de la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 15, 2020 0 137

Un film documentar are premiera mondială la festivalul de film de la Cluj, din august.

E vorba de documentarul ”Totul nu va fi bine”, producția de debut a regizorilor Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, care are premiera mondială la TIFF, în Cluj, la secțiunea ”Zilele filmulu iromânesc”. „Totul nu va fi bine” e un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra sa, și va fi lansat în cinematografele în aer liber din 7 august.

În călătoria lor, Adrian şi Helena cunosc oameni afectaţi de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generaţii, problemele lor de sănătate se agravează şi le complică planurile.

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul şi orbirea parţială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur şi debusolat. După ce mama îi prezintă povestea naşterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectaţi de dezastru şi să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlneşte pe Helena, crescută în ţara grav afectată de accidentul nuclear şi devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

Festivalul de film Transilvania de la Cluj are loc în acest an între 31 iulie și 9 august; a ajuns la a XIX-a ediție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu