Închide

Klaus Iohannis: Stați acasă, dacă nu, după sărbători vom avea înmormântări

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - apr. 15, 2020 0 329

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susținea în urmă cu două ore, că președintele României, Klaus Iohannis, a fost de acord cu decizia de relaxare a condițiilor de depleasare, pentru credincioșii ortodocși care vor să meragă la biserică, în cele două zile de Paște. Klaus Iohannis a ieșit public pentru a arăta că nu este de acord cu măsura de relaxare, și că probabil mesajul ministrului Vela a fost preost înțeles.

„Probabil intențiile sunt foarte bune, dar poate nu s-a înțeles, pentru că explicațiile au fost prea optimisete. Nu este cazul să ne relaxăm!”, a spus Iohannis.

Președintele României a declarat că intră într-o ședință cu premierul Ludovic Orban și cu miștrii, pentru a le solicita să revină asupra acordului semnat cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe.

„Voi solicita premierului să găseacă o formulă prin care să se respecte principiul: stati acasa! O formulă care să se încadreze în solicitările de prelungire a stării de urgență și în respectarea prevederilor din Ordonanța Militară. Oameni buni, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care-l spun și medicii și minstrul Sănătății, și organizațiile mondiale de sanătate: Stați acasă, altfel, dupa sarbatori vom avea înmormântări!” – a precizat Iohannis.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu