Închide

Cum vrea Primăria să încurajeze elevii să meargă cu transportul public

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 23, 2020 0 577

Elevii din Cluj vor avea asigurată gratuitatea pe două linii de transport în comun până la finalul lunii martie, potrivit unei decizii a Consiliului Local. După această dată, Primăria intenționează să schimbe sistemul și să acorde abonamente în număr de călătorii, tocmai pentru a încuraja elevii să meargă cu transportul public și la activitățile extrașcolare.

”Continuăm și în acest an acea doleanță a clujenilor ca 20% din buget să se întoarcă în investiții în educație și prin acest proiect de sprijinire a elevilor să folosească transportul în comun. De asemenea, am pus în dezbatere și noul regulament privind acordarea abonamentelor gratuite, abonamentele pe 2 linii urmând să fie înlocuite cu abonamente cu 120 de călătorii pe oricare din liniile de transport în comun în oraș. Și tot pe acest an ne dorim ca din buget să achiziționăm 10 noi microbuze pentru elevi pentru a continua și extinde proiectul privind transportul elevilor la școală. Până în luna martie când vom adopta noul regulament, avem nevoie de aprobarea acestui sprijin financiar pentru transportul public al elevilor”, a subliniat primarul Emil Boc la ședința Consiliului Local în care s-a votat proiectul pentru asigurarea finanțării de la bugetul local pentru abonamentele gratuite ale elevilor până în luna martie.

Primăria a anunțat că intenționează să cumpere și 10 microbuze școlare pentru a continua fluidizarea traficului din Cluj-Napoca. Deja în oraș funcționează un program de transport școlar pentru elevi pe 12 trasee, cu autobuze, cerut și votata de clujeni la bugetare participativă acum trei ani.

„Am decis să cumpărăm microbuze pentru zonele în care există mai puțini copii, dar pe care trebuie să îi ajutăm să ajungă la școală și astfel să mai fluidizăm din traficul rutier. În 2018 am transportat 24.000 de elevi, în 2019 am avut 108.000 de elevi”, a declarat public și viceprimarul Dan Tarcea.

Primăria a decis împreună cu Compania de Transport Public (CTP) ca din luna martie să schimbe și abonamentele gratuite pentru studenți. În loc de gratuitate pe două linii, studenții vor primi abonamente cu 120 de călătorii lunar, indiferent de linie, tot ca o măsură prin care să se încurajeje utilizarea transportului public.

CTP a raportat anul trecut o creștere medie a numărului de călătorii efectuate anual cu mijloacele de transport în comun de 3,32 % (2018, față de 2017).

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.