Închide

Iohannis n-a scăpat de Antonescu. Clujeanul Marius Nicoară a fost primit în Biroul Național, cu cine se aliază?

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 28, 2014 0 236

În cadrul congresului PNL s-a decis ca președinția partidului să fie preluată de primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Acesta a obținut 1334 de voturi, față de contracandidatul său Ioan Ghișe, care a obținut doar 144 de voturi. Numai că Iohannis n-a primit încă încuvințarea de a intra în cursa pentru președinția României. El a fost propus în acest sens de majoritatea colegilor săi de partid, numai că au fost unele voci care l-au nominalizat pe Crin Antonescu. Așa se face că seniorul PNL Mircea Ionescu Quintus, cel care a prezidat  Congresul, a solicitat ca o decizie finală să se ia în cadrul primei Delegații Permanente, prin vot secret, conform statutului PNL:

 „Avem două nominalizări, iar Delegația Permanentă va hotărî care dintre ei va fi candidatul nostru”, a afirmat Quintus.

” Constat cu bucurie că suntem în cea mai fericită situaţie în care poate fi un partid serios, să aibă doi candidaţi. Dacă suntem în această situaţie cred că în acest moment este suficient să ne bucurăm. Nu trebuie să votăm nimic astăzi. Nu mă feresc de nicio competiţie şi dacă va fi să intru în competiţie cu domnul preşedinte şi prieten Antonescu, aşa să fie, dar nu astăzi. Cred că este bine să avem înţelepciunea să vedem lucrurile bune şi să nu le stricăm, grăbindu-le”, a spus și preşedintele PNL”, Klaus Iohannis.

La  Congresul PNL s-a mai luat o decizie importantă, privind fuziunea cu PDL. Deși unii liberali – precum europarlamentarul Norica Nicolai – s-au opus acestei mișcări, PNL va fuziona oficial cu PDL, în perioada imediat următoare. De altfel, la Congresul PNL a fost prezent și președintele PDL, Vasile Blaga, care a vent însoțit de câțiva lideri importanți, precum primarul Brașovului George Scripcaru, sau primarul Aradului, Gheorghe Falcă. De la PDL Cluj n-a fost prezent nimeni, nici primarul Emil Boc și nici senatorul Alin Tișe.

Un lucru este cert, că după fuziunea cu PDL, la nivel local sunt așteptate schimbări majore. Pe linie administrativă se vor crea noi majorități, iar pe linie politică noi alințe și mai multe tabere.

 

PNL Cluj stă în mâna senatorului Marius Nicoară care a reușit să obținut voturi suficiente pentru a intra în Biroul Națioanl. El se pregătește acum să-și formeze un nou Birou Județean, cu oameni care îi sunt apropiați și pe care poate conta. Acum că a scăpat de Horea Uioreanu lui Nicoară îi revine sarcina de a forma o nouă alianță cu reprezentanții PDL. Rămne de văzut pe care dintre cele două tabere democrat liberale o va alege:  tabăra Tișe sau tabăra Boc?

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.