Închide

9 localități au trecut de 6 la mie incidență, pragul de școală online. Alte 7 localități au o rată de infectare de peste 5 la mie

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 08, 2021 0 132

Un număr de nouă localități din România sunt, la momentul actual, la o rată de incidență peste 6 la mia de locuitori, potrivit harții interactive a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei.

În aceste localități, dacă școala ar începe luni, unitățile de învățământ ar organiza cursurile în sistem online. Citește mai jos și despre localitățile care au trecut de pragul de 5 la mie, după cum arată edupedu.ro.
Este vorba despre două localități din județul Arad, una din Dolj, cinci din Satu-Mare și una din Sălaj.
Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate ieri de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele ar funcționa în format fizic în acest caz.

Potrivit regulilor pentru deschiderea școlii, vineri, 10 septembrie, va fi ziua în care se vor decide scenariile în care încep cursurile pentru fiecare localitate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu