Închide

800 de persoane şi-au căutat loc de muncă la un târg de job-uri în Cluj. Ce posturi sunt disponibile?

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 16, 2019 0 553

 

800 de persoane interesate de găsirea unui loc de muncă în Cluj au participat la un târg de job-uri organizat la finalul săptămânii trecute de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi municipalitate.

Conform organizatorilor, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat 24 de firme, interesate să găsească personal pentru aproximativ 560 de posturi. Printre firmele care caută angajaţi la Cluj se numără companii ca Eckerle, EnergoBit, Steelcase, Emerson, Banca Transilvania sau Cora. Pe piaţa muncii e nevoie de operatori maşini, dulgheri, instalatori, sudori, electricieni, lucrători comerciali. „164 de persoane au fost selectate în vederea încadrării”, transmit reprezentanţii AJOFM Cluj.

 

 

Piaţa muncii din Cluj e activă: la finalul lunii martie, un alt eveniment – Târgul de Cariere – a adunat 60 de companii, care aveau nevoie de angajaţi. Domeniile în care se fac angajări sunt diverse: Retail, Automotive, Turism, Consultanță, Inginerie, Producție tehnică, Servicii și BPO, Energie și Financiar-bancar. Separat, s-a organizat şi un Târg de Cariere în IT, dedicat domeniului momentului pe piaţa de HR, la care s-au anunţat 30 de companii.

Conform datelor oficiale, rata şomajului în judeţul Cluj este mai mică decât media înregistrată la nivel naţional cu 1 punct procentual, rate mai mici fiind doar în judeţele Ilfov şi Timiş. Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii ianuarie 2019 în Cluj a fost de 4855 persoane, potrivit Direcţiei Regionale de Statistică, iar rata şomajului, calculată faţă de populaţia activă, reprezintă 1,3% – cu 0,7 puncte procentuale mai mică faţă de rata şomajului înregistrată în luna ianuarie din anul 2018. Din numărul total al şomerilor 50,3% sunt femei şi 70,5% reprezintă muncitori. Efectivul salariaţilor din judeţul Cluj, la sfârşitul lunii ianuarie 2019 a fost de 255724 persoane, cu 13454 persoane mai mult decât în luna ianuarie 2018. Câştigul salarial mediu nominal brut realizat în luna ianuarie 2019 a fost de 5277 lei şi cel net de 3236 lei. Câştigul salarial mediu net din luna ianuarie 2019 a fost cu 17,7%  mai mare faţă de aceeaşi lună din anul 2018, Clujul situându-se pe locul II după Bucureşti.

 

Sursa foto: AJOFM Cluj

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare