Închide

Tineri cercetători din 27 de țări fac conferință internațională la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 16, 2016 0 167

Conferința Internaționala a Tinerilor Cercetători are loc în acest an în România, la Cluj.
Evenimentul este la a 23-a ediție și se bucură, an da an, de un mare numar de participanți. În acest an la Cluj sunt așteptați peste 250 de elevi pasionați de știință și tehnologie din 27 de țări.

Conferința e programată între 16 și 22 aprilie și include cinci categorii de concurs: inginerie (fizică aplicată și teoretică), matematică, informatică, științele mediului (ecologie) și științele vieții (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere. „Acest tip de competiție are o importanță fundamentală în  educarea elevilor în ceea ce privește o lucrare de cercetare și în dezvoltarea competențelor științifice într-un mediu academic de înaltă clasă”, explică organizatorii. Limba de lucru este limba engleză, iar juriul este format din profesori universitari, oameni de știință ai unor universități prestigioase din lume.
Comitetul Internațional de Conducere a ICYS organizeaza evenimentul in fiecare an în parteneriat cu o instituție din țara gazdă, iar cea din acest an e susținută de Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca și de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Prima ediție a avut loc în 1994 în Visegrad, Ungaria), când au participat doar cinci țări, între care și România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu