Închide

5000 de clujeni vaccinați deja împotriva Covid 19, 1 din 100 au avut reacții adverse ușoare

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 08, 2021 0 304

Numărul total al clujenilor vaccinați împotriva coronavirusului, până ieri, depășește 5.000, dintre care peste o mie doar de miercuri până joi, conform unei evidențe publicate în urmă cu puține momente de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În medie 1 din 100 de vaccinați au avut reacții adverse.
E vorba mai exact de 5.318 clujeni vaccinați până ieri după-masă împotriva coronavirusului, dintre care peste o mie doar ieri. În total numărul reacțiilor adverse înregistrate la vaccin ajunge la Cluj la 45, e vorba în special de reacții ușoare și locale, adică 0,8% din total.

Amintim, Clujul e epicentrul infecției cu coronavirus din țară, exceptând Capitala, dacă luăm în calcul doar numărul cazurilor de infecție depistate. Clujul e singurul județ din țară care a depășit numărul de 30.000 de infecții depistate de la debutul pandemiei până în prezent și a fost constant în ultimele luni județul cu cele mai multe cazuri depistate în total din țară, exceptând Capitala. În plus zilnic aici sunt înregistrate fie cele mai multe cazuri de infecții noi din țară în afara Bucureștiului, fie printre cele mai multe, cum este cazul astăzi, cu aproape 300 de cazuri noi. Județul Cluj este de asemenea printre puținele din țară care încă se mențin în zona roșie a infecției, cu peste trei cazuri la mia de locuitori.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu