Închide

500 de donatori de sânge în cadrul unei campanii lansate de universități

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - mai 18, 2018 0 160

Peste 500 de persoane au donat sânge în cadrul unei campanii organizate de Universitatea Babeș-Bolyai împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Este vorba despre cea de-a 5-a ediție a campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”.

Din cele 503 de persoane care s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj în cele 5 zile ale campaniei, un număr de 439 au fost acceptate pentru donare, transmit organizatorii. Campania s-a desfășurat în perioada 14-18 mai 2018, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și a fost precedată de o campanie de informare a clujenilor cu privire la necesitatea acută de sânge în spitalele românești, la importanța donării de sânge, la beneficiile acesteia, atât pentru persoanele care au nevoie de sânge, cât și pentru donatori.

„Faptul că am ajuns la această ediție a campaniei, iar interesul donatorilor clujeni este în creștere, ne arată că mergem într-o direcție bună, iar mesajul nostru a fost înțeles așa cum trebuie. Sperăm să ajungem să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge și, încetul cu încetul, să atingem o constanță măcar apropiată, dacă nu similară celei din alte state ale Uniunii Europene”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

În cadrul primelor ediții de până acum ale campaniei inițiate de UBB au donat aproape 1500 de persoane.

Sursa foto: UBB

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare