Închide

5 pacienți infectați cu coronavirus la Terapie Intensivă în Cluj

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 10, 2020 0 5909

Doar cinci pacienți infectați cu noul coronavirus Covid 19 sunt la terapie intensivă azi, de trei ori mai puțini decât în urmă cu câteva zile.

În urmă cu trei zile numărul pacienților aflați în ATI era de 14, azi e de cinci, precizează pentru actualdecluj.ro prefectul Mircea Abrudean. Să precizăm, între timp numărul celor infectați a crescut cu un sfert, de la 74 la aproape o sută.

Mai exact la Cluj au fost depistate pozitiv, până ieri, un număr de 96 de persoane, care sunt internate în spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la spitalul clinic de boli infecțioase și la cel de pneumoftiziologie. E cel mai mare număr înregistrat până acum, aceasta și deoarece capacitatea de testare a crescut la rândul său considerabil în Cluj, cu până la o mie de probe analizate zilnic.

Să menționăm că celor 96 de bolnavi internați li se adaugă aproape 1.500 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu și peste 500 de persoane aflate în carantină instituționalizată. Vestea bună e că mai mulți dintre bolnavii internați în spital au fost declarați vindecați și externați, cel mai recent caz fiind înregistrat chiar aseară, e vorba de un bărbat de 79 de ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare