Închide

Doi artiști vizuali fac performance la Muzeul de Artă

Cultură by Actual de Cluj - oct. 23, 2015 0 599

Doi artiști vizuali fac performance la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, miercurea viitoare.

E vorba de berlineza Gisela Weimann și de clujeanul Andor Komives, ce pun în scenă miercurea viitoare, de la ora 18, un eveniment în cadrul celei de-a 13-a conferințe internaționale European Culture 2015, organizată de Facultatea de Studii Europene a universității „Babeș-Bolyai”, care se desfășoară între 29 și 31 octombrie.

Evenimentul va fi prezentat de: Prof. Univ. Dr. Lucian-Nastasă Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca şi Dr. Dan Breaz, curator muzeal la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Moderator e istoricul de artă Ioana Savu Gruiță.

Gisela Weimann este un artist vizual, pluridisciplinar, care în practica sa artistică s-a afirmat cu o serie de proiecte colaborative, instalații, performance multimedia. Andor Kőmives, cadru didactic la Universitatea de Arte și Design din Cluj, este o prezență activă pe scena artistică, cunoscut prin mai multe proiecte de pictură, instalații și performance-uri cu tentă ironică și autoironică.

„Fragmentele Celuilalt” este o poveste vizuală continuă de peste 15 ani. Conceptul de bază al proiectului, care a început la Cluj în 1999, este un dialog continuu între doi artiști europeni de naționalițăți și tradiții culturale diferite. Printr-un schimb generos de mici fragmente din lucrările lor de pictură sau desen pe hârtie, ei își oferă unul altuia un material vizual, care constituie un impuls creativ, o sursă de inspirație pentru a crea noi colaje individuale.  Rezultatul muncii artiştilor este spectaculos prin diversitate şi inedit, dar mai ales prin fluxul ideilor. Proiectul va lua sfârșit când vor realiza 1001 de colaje.

Fragmente des Anderen / Fragments of the Other from Gisela Weimann on Vimeo.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu