Închide

Festival de cosplay la Sala Polivalentă

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 28, 2015 1 409

Jocuri, ateliere, dezbateri și cosplay la  PGL Cosplay Open, convenția tocilarilor care pune la bătaie premii de mii de euro pentru cele mai bune deghizări în personaje de jocuri video, așa-numitele „cosplay”.

PGL Cosplay Open are loc la Cluj, în Sala Polivalentă, între 29 octombrie și 1 noiembrie. Cosplayerii din România și din străinătate se pot înscrie începând de astăzi 28 august și până în 2 octombrie în concursul di cadrul festivalului, pe pagina oficială a acestuia.

Membrii juriului vor acorda participanților puncte în funcție de calitatea costumelor. După preselecții, zece cosplayeri se vor califica în marea finală, unde își vor pune în scenă reprezentațiile iar premiile adună 8.000 de dolari: locul I – 5.000 dolari, locul 2 – 2.000 dolari, iar locul 3 – 1.000 de dolari. Juriul PGL Cosplay Open va fi format din vedete internaționale, al căror nume nu a fost încă menționat.

PGL Cosplay Open va împărți Sala Polivalentă cu DreamHack Cluj-Napoca 2015, iar convenția va avea o zonă specială, Cosplay Area. Toți cosplayerii care se prezintă în costum la eveniment vor beneficia de acces gratuit în Cosplay Area și la DreamHack Cluj-Napoca.

Scrie un comentariu

Articole similare