Închide

4 tineri din Cluj lansează platformă de IT pentru elevi: „e prima de acest gen din România”

EducaţieITTop News by Actual de Cluj - sept. 23, 2017 0 1445

Un grup de patru tineri din Cluj lansează o platformă didactică prin care ajută elevii de gimnaziu și liceu să învețe informatică.

WellCode a fost creată ca sprijin pentru elevii care își doresc să învețe să programeze, indiferent de condiția socială și de zona în care locuiesc, spune unul dintre cei patru, Petru Trîmbițaș. Platforma gratuită de IT conține lecții practice cu teste și evaluări, online, care ajută elevii să învețe programare, încă din clasa a V-a.
Lecțiile sunt gândite astfel încât să respecte programa școlară, ba, mai mult să înlesnească învățarea materiei într-un mod mai logic, aplicat și personalizat, adaugă el. „Vrem să oferim educație de calitate tuturor elevilor care doresc să învețe să programeze și au acces la un computer conectat la o rețea de internet. Am gândit platforma să poată fi accesată de către oricine, nu doar de elevi. Și adulții pot beneficia de lecțiile postate pe wellcode.ro. Este prima platformă de acest gen din România”, completează Trîmbițaș.
Echipa WellCode este formată din doi studenți și doi absolvenți de facultate de profil- Bianca Costin, Petru Trîmbițaș, Alex Turdean și Tudor Cozma.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu