Închide

4 milioane de lei pentru ONG-urile de tineret din Cluj, anul viitor, când orașul e capitală europeană a tineretului

Cultură by Actual de Cluj - mai 14, 2014 0 233

O sumă de patru milioane de lei va fi disponibilă pentru ONG-urile de mediu din Cluj anul viitor, când Cluj-Napoca e Capitala Europeană a Tineretului.

Banii vin din Fondul de Mediu pentru proiecte de conștientizare a tinerilor în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, în cadrul evenimentelor organizate anul viitor, cu ocazia acordării titlului de capitală europeană a tineretului. Crearea programului de finanțare a fost aprobată ieri în ședința Guvernului, la inițiativa Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

youth

„Dorim ca, în cadrul manifestărilor de anul viitor, organizațiile neguvernamentale din zona metropolitană a municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu organizații de tineret din alte județe ale României, să dispună de toate resursele pentru a putea implica tinerii în proiecte care să vizeze dezvoltarea durabilă, protecția mediului și a naturii, precum și influențarea politicilor de mediu care îi afectează pe tineri”, spue ministrul mediului, Attila Korodi, într-un comunicat de presă.

Ghidul de finanțare pentru aceste proiecte va fi aprobat prin Ordin al ministrului mediului și schimbărilor climatice. Organizațiile neguvernamentale din zona metropolitană a municipiului Cluj-Napoca vor realiza aceste proiecte în parteneriat cu organizații de tineret din alte județe, iar derularea proiectelor se va desfășura’ în oglindă’, în zona metropolitană Cluj-Napoca și zona de activitate a organizației partenere dintr-un alt județ, pe durata unui an întreg.

„Finanțarea oferită de MMSC urmărește susținerea tinerilor și a organizațiilor de tineret de a se implica în proiecte de protecție a mediului dar și influențarea politicilor de mediu care îi afectează pe tineri”, mai spune Korodi. „În spiritul diversității, o trăsătură caracteristică a municipiului Cluj-Napoca, proiectele vor avea ca scop încurajarea tinerilor din medii și județe diferite ale României să își împărtășească ideile și experiențele în politicile de mediu și vor conduce la atragerea vizitatorilor, în special a tinerilor de pe plan național”.

Din Bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, destinat acțiunilor de educație și conștientizare a publicului privind protecția mediului, vor fi repartizate 4 milioane lei, pentru deschiderea unei sesiuni în vederea finanțării unor proiecte în acest context. Suma maximă acordată fiecărui beneficiar nu va putea depăși 200.000 lei.

Capitală Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraș european pe o perioadă de un an, în timpul căruia se va acorda șansa de a prezenta, printr-un program multilateral, viața și dezvoltarea culturală, socială, politică și economică legate de tineret.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare