Închide

3000 de pliante distribuite în stații, ieri în Cluj-Napoca. Ce sfaturi îți dau polițiștii ca să te ferești de furturi și cum procedează hoții

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 22, 2015 0 331

Peste 3.000 de pliante au fost distribuite ieri de polițiștii din Cluj-Napoca cu intenția de a-i informa pe clujeni cum să descurajeze furturile din buzunare, gențiși poșete.

Polițiștii din Cluj – polițiști de proximitate, de prevenire a criminalității și de investigații criminale care investighează cauze de acest gen – au coborât ieri în stradă și au împărțit pliante cu informații care pot preîntâmpina furturile. Polițiștii le cer clujenilor și să adopte un „comportament preventiv” și să sesizeze prompt furturile, dacă sunt martori la ele, prin apelarea numărului de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Pliantele au fost distribuite în special în stațiile de transport în comun, zone în care se comit cu predilecție astfel de furturi, după cum spun polițiștii.

Iată ce recomandări îți dau aceștia ca să te ferești de furturi:

  • Aglomeraţia şi agitaţia care se creează zilnic, în special în orele de vârf, atrag hoţii de buzunare, poşete, genţi. De aceea, în această perioadă, trebuie să manifestaţi atenţie în acest sens pentru a evita evenimentele neplăcute.
  • Hoţii din buzunare sau genţi acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate: pieţe, magazine, mijloace de transport în comun. Aceştia acţionează  în grupuri mixte, după metode bine stabilite, fiecare ştiind exact ce are de făcut. De exemplu, unul dintre ei creează o diversiune, iar  altul, bine antrenat în acest sens, sustrage bunul şi îl dă mai departe, la a doua sau a treia mână.
  • Pentru a evita aceste evenimente, recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului.
  • Bărbaţii ar fi indicat să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Nu purtaţi portmoneul în buzunarul din spate al pantalonilor!
  • Să nu pierdeţi din vedere faptul că, autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.
  • În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112!
  • Solicităm cetăţenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi să acţioneze cu promptitudine în cazul în care sesizează comiterea unor astfel de fapte.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu