Închide

Protest Colectiv. Mii de clujeni pentru un marș în centrul Clujului

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 04, 2015 1 488

Nu mai puțin de 3.000 și-au anunțat prezența diseară în centrul CLujului la un amplu miting de protest ce urmează tragediei din clubul Colectiv, de vineri, dar și celui mai mare protest din ultimii ani, cel de aseară din Capitală.

Ca de fiecare dată în ultimii ani protestul din centrul Clujului a fost organizat pe rețeaua de socializare Facebook, unde au fost invitați nu mai puțin de 30.000 de clujeni – și și-au confirmat prezența 3.000 dintre ei. Rămâne de văzut câți dintre aceștia vor fi efectiv în stradă, diseară, cunoscută fiind discrepanța între cei care-și anunță prezența și cei care sunt prezenți la proteste. În plus, de ieri și până astăzi una dintre doleanțele protestatarilor a fost îndeplinită, după ce premierul Victor Ponta a demisionat din funcție.
Protestul din centrul Clujului rămâne valabil, însă, iar protestatarii s-au repiat, cu doleanțe noi: demisia ministrului Gabriel Oprea după accidentul soldat cu moartea unui polițist, demisia primarului Cristian Popescu  Piedone, și altele.

Să mai spunem că protestul de diseară e organizat de unul dintre protestatarii de serviciu ai Clujului, Cornel Vîlcu, prezent între organizatori cam de fiecare dată când clujenii au avut nemulțumiri – fie că e vorba de exploatarea de la Roșia Montană, de premierul Victor Ponta, de defrișarea pădurilor sau orice altceva.

actualdecluj.ro va fi prezent la protest și va relata în timp real de la fața locului.

 

Iată revendicările protestatarilor:
1. Vrem anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetățenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem demisii ACUM! Vrem demisia Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone” şi a Vicepremierului Gabriel Oprea! Vrem demisia Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu! Vrem demisia şefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență!

3. Vrem ca toți cei care au participat la operațiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie amenințați!

4. Vrem revizuirea de urgență a planurilor de intervenție pentru situații de urgență, pentru incendii și pentru cutremure, care în București ar putea produce zeci de mii de victime! Activitățile comerciale în clădiri neconsolidate și care prezintă risc de prăbușire trebuie interzise!

5. Vrem ca toate cluburile, pub-urile, restaurantele din țară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgență pentru a se asigura că dețin infrastructura necesară în caz de incendiu. Vrem ca utilizarea materialelor fono- și termoizolante care nu sunt ignifuge să fie interzisă!

6. Vrem minim 10% din PIB pentru sănătate, acest procent fiind media europeană a finanţării pentru acest domeniu!

7. Vrem să nu se mai închidă spitale, ci, dimpotrivă, să se construiască altele noi! Vrem ca personalul să fie bine remunerat și instruit, atât medicii cât și auxiliarii! Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătății pentru amânarea dării în folosință a Unității Moderne pentru Arși de la Spitalul Floreasca!

8. Vrem echipament modern pentru pompieri și pentru toți cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească, iar condițiile lor de lucru să le fie îmbunătăţite.

9. Vrem introducerea în programa școlară obligatorie, clasele I-XII, a Educaţiei Comunitare, care să cuprindă instrucție de prim ajutor, exerciții pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații), educație rutieră şi de prevenire a incendiilor!

10. Vrem simplificarea și clarificarea cadrului legislativ privind funcționarea spațiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarități și neconcordanțe. Responsabilitățile trebuie să fie clare, la fel și sancțiunile.

Vrem să nu mai fim minţiţi şi umiliţi de către cei care au putere politică şi administrativă.

Scrie un comentariu

Articole similare