Închide

24 străini care locuiau ilegal în Cluj găsiți în 2 săptămâni

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 17, 2016 0 189

Înghesuială la Serviciul pentru Imigrări din Cluj, unde în doar două săptămâni au fost depistați nu mai puțin de 24 de străini ce locuiau ilegal în Cluj.

Polițiștii de la Serviciul pentru Imigrări spun că jumătate dintre cei ce locuiau ilegal – 13 – sunt cetățeni din Republica Moldova; alți 3 sunt din Canada și câte unul din Statele Unite, Palestina, Maroc, Ucraina, Israel, Tunisia, Turkmenistan și Bahrein. Doi dintre cetăţenii canadieni, un cetăţean israelian şi un cetăţean moldovean au intrat în România în baza unor permise de şedere în scop de studii, dar la momentul când fuseseră depistați aceștia nu mai îndeplineau condițiile legale de ședere în țară, astfel că au fost somați să părăsească România în cel mult 15 zile. Cetăţeanul american desfăşoară activităţi specifice în cadrul unei asociaţii religioase din Cluj-Napoca şi este posesorul unui permis de şedere în acest scop, document a cărui valabilitate a încetat în octombrie. Are în curs de soluţionare o cerere de stabilire a domiciliului în România, astfel că a fost îndrumat să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere temporară până la finalizarea cererii.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate pentru celelalte 19 persoane depistate, poliţiştii au constatat că aceştia sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora. În aceste situații, studenții au fost îndrumaţi să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul ţării noastre în scop de studii, dar au fost și amendați, cu o sumă totală de 4.100 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare