Închide

2022, an record pentru proiectele de infrastructură mare finanțate cu bani europeni în România, unul dintre cele mai mari vizează direct Clujul

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 02, 2023 0 143

2022, an record pentru proiectele de infrastructură mare finanțate cu bani europeni în România, unul dintre cele mai mari vizează direct Clujul.

Ministerul Transporturilor a făcut ieri un bilanț cu fondurile europene care ajung în sectorul transporturilor din România, în total anul trecut prin minister au ajuns 2,27 miliarde de euro, față de 1,41 miliarde în 2021 și 1,22 miliarde în 2020. Unul dintre cele mai mari două proiecte de infrastructură finanțate cu bani europeni prin intermediul ministerului e electrificarea și reabilitarea căii ferate dintre Cluj-Napoca și Episcopia Bihor, prin Oradea.

În cazul infrastructurii rutiere, contractele de lucrări semnate sunt in valoare de 5,36 mld euro si însumează peste 220 km de autostradă dintre care principalele proiecte sunt A1: Sibiu-Pitești și A7: Ploiești-Pașcani.

În cazul sectorului feroviar, contractele de lucrări semnate sunt în valoare de 3,53 miliarde de euro si însumează peste 240 km de cale ferată de mare viteză dintre care principalele proiecte sunt Arad-Timișoara-Caransebeș și Cluj-Episcopia Bihor. Totodată, contractul ce vizează primele trenuri noi luate în România în ultimii 20 de ani are o valoare de 603 milioane de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu