Închide

2 din 3 candidați cade Bacul de toamnă în Cluj: contestațiile sunt respinse cu sutele

Educaţie by Actual de Cluj - sept. 02, 2016 0 193

Rezultatele Bacului de toamnă nu s-au modificat mult în Cluj după contestații: procentul a crescut ușor, la 29,09%, ceea ce înseamnă că 2 din 3 candidați au căzut examenul.

Procentul de promovare în Cluj după bacul de toamnă, după rezolvarea contestațiilor, e de 29,09% – doar 89 contestații au fost admise, dintre care doar 67 au fost rezolvate favorabil, cu note mai mari, iar restul de 22 au dus la note mai mici. În total elevii au depus 281 contestații, deci aproape 200 au fost respinse.

Înainte de contestații procentul de promovare, în Cluj, era de 26,8%, ușor superior celui național: media națională de promovare este de 24%, mai mică cu 0,1% față de anul trecut.

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare disciplină este 5. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, inclusiv candidații eliminați din examen.

Amintim, aproape o mie de candidați s-au înscris la bacalaureatul de toamnă în Cluj, e vorba mai exact de 968 de candidați la examen, între care cei mai mulți – 615 – sunt în Cluj-Napoca. Alți 171 sunt înscriși în Turda și 172 – la Dej. Examenele au avut loc în patru centre, Colegiul Tehnic Turda, Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Dej și respectiv Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca.

Județul Cluj a obținut în acest an cea mai bună medie de absolvire a examenului de bacalaureat din țară, singurul județ cu rata de promovare peste 80%.

Citește și:

Care sunt cele mai bune licee din Cluj la Bacalaureat

VIDEO Clujul e cel mai bun județ din țară la Bacalaureat, la mare distanță de restul. Care e explicația

Clujul, media de promovare la Bac 83,32%. Toate cifrele Bacului la Cluj în 2016

Nici un comentariu

Scrie un comentariu