Închide

Raport: Numărul specialiștilor în ITC din România trebuie să crească cu 660.000

Economie by Kristina Reştea - mart. 30, 2022 0 100

Numărul specialiștilor în ITC din România trebuie să crească cu 660.000 pentru a atinge țintele stabilite în cadrul Deceniului Digital de către Comisia Europeană, arată un raport Deloitte. Între 2019 și 2020, această cifră a crescut cu doar 3%.

Numărul de business-uri din România care utilizează tehnologia cloud trebuie să crească cu 62 puncte procentuale pentru atingerea obiectivului asumat pentru Deceniul Digital stabilit de Comisia Europeană, arată un nou raport publicat astăzi – “Progresul către ambiția UE privind Deceniul Digital”, realizat de Deloitte și comandat de Vodafone.

Deceniul Digital, care stabilește obiective cheie până în 2030 în diferite arii digitale, reflectă viziunea UE pentru transformarea digitală a Europei și reprezintă un element esențial pentru ca Europa să-și mențină competitivitatea globală într-o lume aflată în schimbare rapidă.

Raportul arată că lipsa de specialiști în ITC împiedică progresul pentru atingerea obiectivelor Deceniului Digital. Numărul de specialiști în ITC la nivelul tuturor țărilor membre UE este în prezent de 8,43 milioane. În timp ce numărul acestora a cunoscut cea mai mare creștere în Germania, Irlanda și Ungaria în ultimul an, la nivelul UE numărul trebuie să crească de mai bine de 2 ori pentru a atinge ținta Deceniului Digital de 20 de milioane de specialiști în ITC.

Jucătorii din industrie vorbesc de ceva vreme despre deficitul de personal din sector.  Cluj-Napoca rămâne unul dintre cele mai puternice centre pentru această industrie: Clujul are peste 1.500 de companii IT, totalizând aproximativ 25.000 de angajați, arată datele reprezentanților industriei locale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare