Închide

18.600 de locuri cu taxă la UBB în următorul an universitar. Care sunt specializările noi

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - mai 11, 2015 0 336

Cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți, „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, scoate la concurs nu mai puțin de 4.800 de locuri bugetate la licență și master plus alte 18.000 de locuri cu taxă, în următorul an universitar, anunță azi instituția de învățământ.

E vorba mai exact de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.655 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii la nivel de licență, cărora li se adaugă alte 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă la nivelul de master. Aceasta înseamnă că, la ambele nivele – licență și master – și ambele tipuri de frecvență – la zi și la distanță – UBB scoate la concurs peste 18.600 de locuri.
UBB propune pentru anul universitar 2015-2016 și patru specializări noi la nivel licență: Geografie -Specializarea Geografia turismului în limba germană; Istorie și Filosofie -Specializarea Studii de securitate în limba engleză; Administrarea afacerilor – Specializarea Administrarea afacerilor cu predare în limba germană şi Științe administrative – Specializarea Leadership în sectorul public, în limba engleză, dar și 17 programe noi de master.
Perioada de admitere este 14-31 iulie 2015. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB, anunță universitatea, care precizează că pentru admitere facultățile au elaborat diverse tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale absolvenților de liceu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags