Închide

Clujul e și azi județul din țară cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore, depășit doar de București

SănătateTop News by Actual de Cluj - aug. 11, 2021 2 303

Clujul e și azi județul din țară cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore, depășit doar de București, și cu una dintre cele mai ridicate incidențe ale infecției în rândul populației.
Datele Grupului de Comunicare Strategică, publicate în urmă cu puține minute, arată că în Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 15 cazuri noi de infecție cu coronavirus, cele mai multe într-un județ din țară, depășite doar de București cu 58 de cazuri noi.
Totodată, rata de infectare calculată prin raportarea cazurilor de infecție active la mia de locuitori arată o incidență de 0,22 cazuri la mie în Cluj, aproape dublu față de media națională de 0,12 cazuri la mie, și a treia cea mai ridicată din țară, după Ilfov cu 0,31 cazuri la mie, și București cu 0,24 cazuri la mie. Mai jos incidența în fiecare județ din țară, azi:

Să mai spunem că județul Cluj are cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus depistate din întreaga țară, de la debutul pandemiei până în prezent, e vorba azi de aproape 57.800 de cazuri, e depășit doar de București cu 184.700 de cazuri și e unul dintre cele doar două județe din țară care depășește pragul de 50.000 de infecții depistate, alături de Timiș cu 54.600 cazuri.

2 comentarii

  1. De ce este “și” astăzi? Alaltăieri au fost 5 cazuri, ieri au fost 4, deci nu era județul cu cele mai multe nici ieri si nici alaltăieri. In alta ordine de idei Terminați aiureala cu respectivele comparații, știți bine ca in multe județe nu se testează, deci nici cazuri nu sunt, pentru simplul fapt ca habar n-au dacă sunt contaminați sau nu. Dar cea mai îmbucurătoare știre, pe care vad ca voi o treceti in plan secund, este ca in spitalele din Cluj sunt zero pacienți la ATI. Asta este cu adevărat ceea ce contează cel mai mult; nu numărul, nu incidența, nu incidența cumulată…

Scrie un comentariu

Articole similare