Închide

17.500 la festivalul de jazz din parcul etnografic, între ei fostul președinte Emil Constantinescu, anul viitor Jazz in the Park e în primele zile din septembrie

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 06, 2022 0 225

Aproximativ 17.500 de persoane au luat parte la ediția aniversară a festivalului Jazz in the Park, care a avut loc în weekend în parcul etnografic din Cluj. Următoarea ediție, a 11-a, anunță azi organizatorii, va avea loc în primele trei luni din septembrie, anul viitor, tot în parcul etnografic.

În prezența a peste 4.500 de persoane după cum au estimat organizatorii, artistul tunisian Dhafer Yussef a încheiat duminică ediția aniversară, a zecea, a festivalului. ”A fost o ediție incredibilă”, spune organizatorul Alin Vaida. ”Știm că a ieșit bine fiindcă se vedea asta pe chipurile oamenilor prezenți la festival. Ne-am distrat chiar și în zilele cu ploaie. Efortul din acest an a fost unul mare și suntem foarte fericiți de ce a ieșit. Personal, vreau să-mi felicit toată echipa pentru atitudine și dedicare. Iar concertele au fost deosebite. Ascultându-le live, chiar cred că am avut cel mai bun lineup de până acum. Simt că ne-am redobândit mentalitatea de Europe’s Best Small Festival”.

În acest an line up-ul a numărat 52 de trupe din 14 țări, numărând în total 240 de muzicieni. Recordul de audiență a fost deținut de concertul lui Asaf Avidan, care a adunat sâmbătă, în fața scenei, peste cinci mii de persoane. Tot ziua de sâmbătă a adus și o surpriză pentru organizatori prin prezența în festival a fostului președinte Emil Constantinescu, care s-a dovedit un fan al artistului Avishai Cohen, al cărui concert l-a urmărit.

Din punct de vedere logistic, pe lângă cele cinci scene, festivalul a bifat și 10 kilometri de cabluri, 6 podețe construite și 2.500 de metri pătrați suprafață acoperită de corturi. Totodată, din cauza ploii organizatorii au fost nevoiți să acopere ulițele Parcului Etnografic cu zeci de metri cubi de pietriș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu