Închide

14 milioane de lei – atât are de recuperat Primăria de la Cluj Arena

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 01, 2016 1 327

Consiliul Județean Cluj nu a reușit încă să definitiveze procesul de angajare a personalului pentru noua structură care va prelua în gestiune stadionul, astfel că în ședința de ieri a decis să-i prelungească mandatul, încă o lună, societății de administrare Cluj Arena, care în prezent se află în procedură de faliment. Consilierul județean PSD, Remus Lăpușan, a atras atenția, că procedura de faliment nu se încheie pur și simplu, că aceasta presupune și achitarea unor datorii. Iar banii datorați nu sunt puțini. „Cred că ar fi bine să explicăm mai bine situația în care ne aflăm. Pentru că mie mi se pare că nu s-a înțeles prea bine. Au rămas niște sume imense care, în definitiv, vor trebui achitate”, a comentat Lăpușan. Primăria Cluj Napoca are de recuperat cei mai mulți bani, peste 14 milioane de lei. Mai sunt de asemenea firmele care asigură mentenanța pe stadion. Eco Garden, care se ocupă de gazon, are de asemenea de recuperat câteva sute de mii de lei. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a răspuns că nu există alte cale, decât cea a falimentului, precizând că administrația județeană, în calitate de acționar unic, nu riscă nimic. „Creditorii se vor reuni la masa credală iar dacă societatea va putea să plătească, va plăti. În ce ne privește, mai prelungim o lună contractul de administrare cu această societate ca să apucăm să terminăm cu angajările la noua structură care va prelua stadionul în administrare”, a adăugat Tișe.

Societatea de administrare Cluj Arena, care se află, acum în procedură de faliment a investit aproximativ 1,5 milioane de lei în pista de atletism de pe stadion. Au fost achiziționate blocstarturi și alte aparate pentru competiții de atletism. De asemenea, mai există o mașină de curățenie. În rest, societatea Cluj Arena nu deține alte active, deci nu prea are ce să vândă pentru a-și putea achita datoriile. Reamintim că numai Primăria are de recuperat 14 milioane de lei, la care se adaugă și penalitățile.

Noua structură care va prelua administrarea stadionului, de la jumătatea lunii decembrie, se va numi Direcția de Administrare și Exploatare a Cluj Arena. Aceasta se va afla în subordinea directă a administrației județene.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare