Închide

Captură de proporții de lemn ilegal în Cluj, nu mai puțin de 16 metri cubi, polițiștii confiscă și mașina

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 26, 2018 0 657

Captură de proporții de lemn ilegal în Cluj, nu mai puțin de 16 metri cubi într-un transport în comuna Măguri Răcătău, unde un șofer a fost oprit de polițiști; captura e atât de mare încât polițiștii au confiscat și mașina cu care erau transportați.

Hoție de lemne sofisticată în Măguri Răcătău, unde un șofer transporta cu o autoutilitară 18 metri cubi de lemne, dar avea aviz de însoțire a mărfii pentru doar 12 metri cubi, iar dintre aceștia doar puțin peste doi metri cubi de lemne corespuneau cu datele din aviz. Cantitatea de lemn ilegal din transport se ridică astfel la aproape 16 metri cubi. Un polițist explică pentru actualdecluj.ro: „a mascat legal un transport ilegal”.

S-a întâmplat aseară pe DJ107N în localitatea Someșu Rege din Gilău, unde polițiștii din Măguri Răcătău au oprit pentru control conducătorul unei autoutilitare care transporta material lemnos. În urma controlului, polițiștii au stabilit că există neconcordanțe între datele înscrise pe documentele de însoțire a materialului lemnos și transportul efectiv. „Mai exact, în urma cubajului materialului lemnos, s-a stabilit că bărbatul transporta circa 18 metri cubi de material lemnos care nu corespundeau din punct de vedere cantitativ și nici calitativ cu datele înscrise în avizul de însoțire al materialul lemnos, cu excepția a aproximativ 2 metri cubi lemn rotund rășinoase”, explică polițiștii, care l-au amendat pe șofer, au confiscat 16 metri cubi de lemne în valoare de 5.000 de lei, dar și autoutilitara cu care erau transportați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare