Închide

11 expoziții în galeria La Cave a Centrului Cultural Francez, în 2022

Cultură by Actual de Cluj - ian. 19, 2022 0 101

Un număr de 11 expoziții vor fi organizate în acest an în galeria La Cave a Centrului Cultural Francez, cea mai originală primește un premiu de 1.500 de lei.

”În urma apelului la proiecte artistice La Cave 2022, am primit 26 de propuneri din partea artiștilor români din toată țara”, arată Centrul Cultural Francez.  Selecția celor 11 proiecte a fost realizată de tânăra curatoare Georgia Țidorescu, absolventă a studiilor de Istoria și Teoria Artei și Practici Curatoriale Contemporane în cadrul Universității de Artă și Design, Cluj-Napoca. Cea mai originală expoziție va beneficia de un premiu în valoare de 1.500 de lei. ”În urma apelului deschis pentru La Cave 2022 am primit un număr mare de aplicații din diferite părți ale țării și care urmăresc să se dezvolte în diferite medii artistice și care se află în diferite etape ale evoluției lor artistice. Scopul acestui proiect este de a integra acești artiști pe scena culturală locală prin încurajarea atât a independenței artistice cât și a colaborării lor pe termen lung. Este fascinant să observi interesul pentru diversele arii de cercetare urmărite de artiști în cadrul proiectelor care privesc subiecte opuse precum inteligența artificială și utilizarea acesteia în noile media la analize asupra tradițiilor sau a experiențelor personale”, arată curatoarea.

Iată lista celor care vor expune în La Cave pe parcursul acestui an, în ordine alfabetică:

Dona Arnakis, Andrei Arion, Alexandru Cartuș, Andreea Ioniță, Dragoș Ionuț, Bogdan Matei, Andrei Pituț – expoziție colectivă (Timișoara)
Roxana Bloju (Cluj-Napoca)
Mélody Boulissière (Paris / Câmpulung Moldovenesc)
Adrian Buda & Maria Brîneț (Cluj-Napoca / Deva)
Otto Constantin (București)
Lucia Mărneanu (Cluj-Napoca)
Rada Niță (Cluj-Napoca)
Andreea Stoff (Baia Mare / Cluj-Napoca)
Patricia Todoran (Cluj-Napoca)
Gavril Zmicală, curator Raluca Băloiu (Cluj-Napoca)
Departamentul Arte textile – Design textil UAD Cluj-Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare