Închide

100 de proiecte industriale noi în România. Câte sunt la Cluj și care sunt cele mai importante șantiere?

Economie by Kristina Reştea - ian. 25, 2022 0 254

Aproape 100 de proiecte industriale în construcție au fost identificate în ultima lună la nivel național, conform datelor platformei Victa.ro, dezvoltată de consultanții de la IBC Focus care monitorizează șantiere. Trei dintre proiectele menționate în topul celor mai mari lucrări sunt în Cluj. Mai multe statistici despre industrie AICI

Mai precis, în ultima lună au fost identificate 94 de proiecte industriale în stadiul de construcție. În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor, cu un total de 7 proiecte. Zona București – Ilfov are tot șapte proiecte în construcție. Urmează județele Cluj, Satu Mare și Dolj, cu câte 5 proiecte.

Printre cele mai mari proiecte în construcție se numără un parc mixt, cu hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică în Constanța (faze succesive, Constanța Business Park, 210.000 mp). În Ilfov se lucrează la un ansamblu logistic, cu hale de depozitare, producție, logistică și spații depozitare, de 100.000 mp (CTPark Bucharest North).

Următoarele trei proiecte menționate sunt în Cluj. Un ansamblu logistic, cu hale industriale, corp administrativ, faza I (2 hale P+1Ep), 45.000 mp; ansamblul logistic TRC Park, faza I, Cluj, 40.000 mp și un centru logistic: hală de depozitare de 22.700 mp.

Peste 5000 de proiecte în domeniul industrial și logistic, în diverse stadii de dezvoltare, se aflau în lucru la nivel național anul trecut, arată datele centralizate de IBC Focus, care monitorizează șantiere. Peste 800 de firme de construcții au fost implicate în lucrări industriale anul trecut.

În 2021 au fost identificate 5055 proiecte din domeniul industrial la nivel național, potrivit datelor VICTA.ro. Acestea ocupă o suprafață de 15,69 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 23,51 miliarde de lei.

De asemenea, au fost identificați 811 antreprenori generali care au executat lucrări industriale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare