Închide

10 lucruri despre Centenarul sărbătorit la Cluj

Actualitate by Catalin Suciu - nov. 29, 2018 0 386

* Furnizorii de panglici și-au luat liber mai repede, întrucât au rămas, pur și simplu, fără materie primă după comenzile făcute de administrația locală pentru a-și acoperi necesarul în cele câteva zile dedicate evenimentelor de centenar.Tot prin SEAP au fost comandate 289 de foarfeci și, ca rezervă, 82 de cuttere stainless.

*Ghiță Funar a fost filmat dormind în Aeroportul Internațional Avram Iancu, înfășurat într-un steag național. Trecătorii susțin că acesta prezenta semne de epuizare după ce a povestit 8 ore cu bustul lui Decebal.

* Wizzair a reușit după câteva săptămâni să trimită un avion după pasagerii rămași blocați pe aeroportul din Luton, iar aceștia speră să ajungă la Cluj, dacă nu de 1 Decembrie, măcar în noaptea de Revelion. Celebrul regizor Steven Spielberg, impresionat de povestea românilor din Luton a promis că va face o continuare a filmului Terminalul și îl va numi, ingenios, Terminalele, fiindcă românii rămân blocați peste tot pe unde ajung cu aeronavele Wizz.

*O mașină cu număr de Bihor a fost vandalizată după ce șoferul a parcat-o lângă o ghenă de gunoi, în singurul loc pe care l-a găsit după 7 ore în care s-a învârtit prin Mănăștur. „Vinitură, acolo parchez io”, i-a scris cu spray pe aripa dreaptă, un mănășturean mândru, după care, de fericire, a tras un grătar pe balcon, cu vecinii.

*Un gospodar clujean a obținut a obținut în timp record toate avizele necesare pentru construcția unui monument dedicat Marii Uniri,undeva în Bună Ziua. La dezvelire, în cele două turnuri înalte de câte 100 de metri, au putut fi zărite anumite forme ce păreau a fi de fapt oameni ieșiți pe balcoanele unui bloc. „E o structură Modernistă ca să celebrăm 100 de ani de la Marea Unire”, a explicat dezvoltatorul monumentului.

* Pentru a diversifica activitățile de centenar, cei care conduc Clujul au promis că, pe lângă statuile și busturile dezvelite, vor inaugura și vor oficia dezvelirea unuor statuete din ceară.

* 2018 euro/metrul pătrat, e oferta unică la toate apartamentele din fundu’ cartierului Mărăști pentru data de 1 decembrie

*Spitalul CFR din Cluj, de pe strada Republicii, aniversează 100 de ani, dar nu de la Marea Unire, ci de la ultima renovare făcută din fonduri publice.

* Consiliul Județean Cluj a trimis un comunicat de presă și spune că la groapa de gunoi de la Pata- Rât vor fi pe 1 decembrie 2018 tone de gunoi deversabil în pârâurile din apropiere.  „Vorim de o cifră jubiliară, totuși. De anul viitor sau peste doi sau trei, opt ani,  doisprezece, vom amenaja pe fonduri europene un alt loc de depozitare. Acum era și păcat să stricăm muntele de gunoi de-acolo”, au transmis reprezentanții CJ Cluj.

* Câțiva locuitori din Florești au sărbătorit centenarul în coloană, în sensul giratoriu de la Volvo, fiindcă n-au mai ajuns la parada din centru, cu toate că s-au pornit cu o săptămână mai devreme spre Cluj.

Acesta este un pamflet și trebuie tatat ca atare

 

 

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu